pizza rieskapohjalla
Reseptit

Helpot ja nopeat rieskapizzat

Rieskapizzat syntyvät nopeasti ja helposti. Pikapizzan pohjana on lapinrieskaa. Tuoreet täytteet tekevät pizzasta raikkaan.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kpl isoja lapinrieskoja
  • 4 reilua ruokalusikallista pestokastiketta
  • 150 g raastettua parmesaanijuustoa
  • 2 tl oreganoa
  • 150 g chorizo- tai salamimakkaraa viipaleina
  • 2 tomaattia
  • 2 palloa mozzarellaa
  • 1 ruukku rucolaa

Valmistusohje

 

1. Nosta rieskat leivinpaperilla peitetyille uunipelleille.
2. Levitä jokaiselle rieskalle lusikallinen pestoa. Ripottele pinnoille parmesaani ja oregano. Lisää vielä makkara- ja tomaattiviipaleet.
3. Paista rieskapizzoja 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
4. Liu’uta pizzat lautasille ja revi pinnoille mozzarellat. Viimeistele tuoreella rucolalla. Tarjoile heti.

X