Reseptit

Helpot omenaviinerit

Kätevästi voitaikinasta valmistuvat omenaviinerit eivät koskaan petä, etenkin jos ne tarjoillaan glögin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 valmiiksi kaulittua lehtitaikinalevyä
  • 1 keltuainen
  • 100 g mantelimassaa
  • 1 rkl munanvalkuaista
  • 2 kotimaista omenaa
  • sokeria
  • kanelia

koristeeksi:

  • 1 dl tomusokeria
  • tilkka sitruunamehua
  • (elintarvikeväriä)

Valmistusohje

Helppotekoiset omenaviinerit syntyvät valmiista voitaikinasta ja maistuvat glögin kanssa.

1. Sulata levyt ja kauli hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyt neljäksi yhtä suureksi neliöksi. Tai ota taikinasta lasilla pyöreitä pohjia. Leikkaa pohjiin melkein pohjaan asti ulottuvat reunukset noin puolen sentin päähän reunasta.

2. Raasta mantelimassa ja lisää sen sekaan noin lusikallinen munanvalkuaista. Jaa massa pohjille ja litistä lusikalla. Leikkaa omenat kuorineen ohuiksi lohkoiksi. Pane omenalohkot pohjien päälle viuhkaksi. Sipaise omenat voisulalla ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.

3. Paista 225-asteisessa uunissanoin 12–15 minuuttia. Tee tomusokerista ja sitruunamehusta notkea kuorrute ja valuta sitä lusikallusikalla leivonnaisten päälle.

X