Reseptit

Helppo auringonkukkaleipä

Löysä, vaivaamaton taikina ja pitkä paistoaika miedossa uunissa ovat siemenleivän rapean kuoren salaisuus.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 25 g tuorehiivaa
  • 5 dl haaleaa vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 1/2 rkl siirappia
  • 7 dl sämpyläjauhoja
  • noin 3 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
  • 1dl auringonkukansiemeniä

Pinnalle:

  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä

Valmistusohje

1. Murenna hiiva veteen. Lisää suola ja siirappi. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että taikinasta syntyy tavallista leipätaikinaa selvästi löysempi taikina.Ripottele pinnalle vähän jauhoja, peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta 1 tunti.

2. Kumoa taikina kulhosta leivinpaperilla peitetylle pellille. Muotoile taikina pyöreäksi leiväksi jauhotetuin käsin. Anna leivän levätä sen aikaa, kun uuni lämpenee 150-asteiseksi.

3. Painele siemenet leivän pintaan ja pane kohottamaton leipä uunin keskitasolle. Paista leipää 1–11/2 tuntia.

X