Helppo auringonkukkaleipä
Löysä, vaivaamaton taikina ja pitkä paistoaika miedossa uunissa ovat siemenleivän rapean kuoren salaisuus.
Ainekset
- 25 g tuorehiivaa
- 5 dl haaleaa vettä
- 2 tl suolaa
- 1 1/2 rkl siirappia
- 7 dl sämpyläjauhoja
- noin 3 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
- 1dl auringonkukansiemeniä
Pinnalle:
- 1/2 dl auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
1. Murenna hiiva veteen. Lisää suola ja siirappi. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että taikinasta syntyy tavallista leipätaikinaa selvästi löysempi taikina.Ripottele pinnalle vähän jauhoja, peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta 1 tunti.
2. Kumoa taikina kulhosta leivinpaperilla peitetylle pellille. Muotoile taikina pyöreäksi leiväksi jauhotetuin käsin. Anna leivän levätä sen aikaa, kun uuni lämpenee 150-asteiseksi.
3. Painele siemenet leivän pintaan ja pane kohottamaton leipä uunin keskitasolle. Paista leipää 1–11/2 tuntia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous