Helppo bouillabaisse
Arkiseen bouillabaisseen eli ranskalaiseen kala-äyriäiskeittoon riittää hyvin yksi kalalaatu ja pakastekatkaravut. Soseutetut kasvikset suurustavat liemen maukkaasti.
Ainekset
- 150 g pakastekatkarapuja
- 400 g kalaa fileoituna (lohta, kuhaa tai ahventa)
- 2–3 ylikypsää tomaattia
- 1–2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 fenkoli
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1–2 tl timjamia
- hyppysellinen chiliä
- 1 l kalalientä
- ripaus sahramia tai kurkumaa
- (1 dl kermaa ja/tai valkoviiniä)
- mustapippuria, suolaa
- 1 dl kevytranskankermaa +
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Sulata katkaravut siivilässä. Leikkaa kalafilee haarukkapaloiksi, mausta kalapalat kevyesti suolalla. Silppua tomaatit, porkkanat, sipulit ja fenkoli. Jätä fenkolin lehtihapsut keiton koristeeksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää kasvikset ja kuumenna hetki sekoitellen tomaattipyreen kanssa. Lisää timjami ja chili. Kaada liemi kattilaan. Värjää liemi halutessasi sahramilla tai kurkumalla. Keitä hiljalleen parikymmentä minuuttia. Jauha keitto sileäksi, lisää tarvittaessa vettä tai pullonpohjalle jäänyttä valkoviiniä. Voit myös lisätä liemeen pehmennykseksi tilkan kermaa.
3. Lisää kalat ja kypsennä lempeästi pari minuuttia. Lisää katkaravut ja peitä kattila kannella hetkeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa keiton kanssa valkosipulilla maustettua ranskankermaa ja paahdettua leipää.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous