Reseptit

Helppo bouillabaisse

22.9.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Arkiseen bouillabaisseen eli ranskalaiseen kala-äyriäiskeittoon riittää hyvin yksi kalalaatu ja pakastekatkaravut. Soseutetut kasvikset suurustavat liemen maukkaasti.

Ainekset

150 g pakastekatkarapuja
400 g kalaa fileoituna (lohta, kuhaa tai ahventa)
2–3 ylikypsää tomaattia
1–2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 fenkoli
1 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1–2 tl timjamia
hyppysellinen chiliä
1 l kalalientä
ripaus sahramia tai kurkumaa
(1 dl kermaa ja/tai valkoviiniä)
mustapippuria, suolaa
1 dl kevytranskankermaa +
1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Sulata katkaravut siivilässä. Leikkaa kalafilee haarukkapaloiksi, mausta kalapalat kevyesti suolalla. Silppua tomaatit, porkkanat, sipulit ja fenkoli. Jätä fenkolin lehtihapsut keiton koristeeksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää kasvikset ja kuumenna hetki sekoitellen tomaattipyreen kanssa. Lisää timjami ja chili. Kaada liemi kattilaan. Värjää liemi halutessasi sahramilla tai kurkumalla. Keitä hiljalleen parikymmentä minuuttia. Jauha keitto sileäksi, lisää tarvittaessa vettä tai pullonpohjalle jäänyttä valkoviiniä. Voit myös lisätä liemeen pehmennykseksi tilkan kermaa.

3. Lisää kalat ja kypsennä lempeästi pari minuuttia. Lisää katkaravut ja peitä kattila kannella hetkeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa keiton kanssa valkosipulilla maustettua ranskankermaa ja paahdettua leipää.

Lisää hyviä kalakeittoja:

Juures_kalakeitto_1

Juures-kalakeitto

732004-thaikalakeitto.jpg

Thaimaalainen kalakeitto

747185-lohisoppa_2048.jpg

Kermainen lohikeitto

Kotiliesi.fi: Kiireisen kalakeitto

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme