Helppo foliokala
Foliossa kypsennetty kala on helppo ja nopea valmistaa. Lisää mukaan muutama nokare voita, ne pitävät kalan maukkaana ja mehevänä. Tarjoa kalan kanssa grillissä paahdettuja kasviksia.
Ainekset
Foliossa kypsennetty kala:
- 1 perattu kuha tai siika (noin 700 g)
- 2 rkl pehmeää voita
- 1 luomusitruuna
- 1 tl sormisuolaa
- pippuria myllystä
- silputtua tilliä ja sipulinvarsia
Valmistusohje
1. Kuivaa kala paperilla. Nosta kala ison, kaksinkertaisen folioarkin päälle. Mausta kala sisältä ja päältä suolalla ja pippurilla. Pane voinokareita, sitruunaviipaleita, silputtua tilliä ja sipulin varsia sekä kalan sisään että päälle.
2. Kääri kala folioon. Nosta kala grilliin ja kypsennä noin 15 minuuttia. Käännä paketti kerran kypsennyksen aikana.
Kokonaisena grillattu kala on kivaa kesäruokaa:
Grillattua kalaa ja kesävihanneksia
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous