22.5.2012

Helppo hapankaalipata

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

500 g porsaanlihaa (lapaa, etuselkää tai vähärasvaista kasleria)
2-3 sipulia
1 tl mineraalisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
800 g hapankaalia
2-3 dl lihalilentä tai kuivaa valkoviiniä
2 rkl siirappia tai hunajaa
2-3 laakerinlehteä

Valmistusohje

Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista lihakuutiot omassa rasvassaan padassa joka puolelta kauniin värisiksi ja mausta ne mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Lisää sipulit lihan joukkoon hetkeksi joukkoon kuullottumaan.

Sekoita hapankaali lihan ja sipulin joukkoon. Kaada neste pataan ja mausta ruoka siirapilla tai hunajalla sekä laakerinlehdillä.

Pane kansi päälle ja hauduta ruokaa 175 asteen uuninlämmössä pari tuntia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi