Reseptit

Helppo härkäpapukeitto

10.9.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ravintorikas härkäpapu on yksi vanhimmista viljelyskasveista. Kuorituista härkäpavuista ja kasviksista syntyy täyteläinen härkäpapukeitto nopeasti ja helposti, härkäpapujen liotusaikaa lukuunottamatta. Nappaa tästä ravintola Ainon herkullinen resepti.

Ainekset

4 dl kuorittuja härkäpapuja
2 jauhoista perunaa
1 porkkana
1 purjo
2 valkosipulinkynttä
noin 11/2 l kasvislientä
1–2 dl kermaa
suolaa, pippuria
silputtua lehtipersiljaa
silputtua basilikaa

Lisäksi:

leipäkrutonkeja

Valmistusohje

Härkäpapu on yksi vanhimmista viljelykasveistamme. Vaikka se on erittäin proteiinipitoinen kasvis, se on ollut pitkään melko aliarvostettu ja sitä on kasvatettu pääasiassa rehuksi.  Keitetyssä härkäpavussa on 7,6 g/100g  proteiinia (Fineli). Moni saattaa pitää härkäpavun valmistamista hankalan, mutta lähinnä aikaa vievintä on pavun liottaminen. Idea  tähän herkulliseen härkäpapukeittoon on saatu ravintola Ainosta. Keiton voi nauttia  härkäpapuhummukseen  kanssa. Idea hummukseen on taas  saatu  ravintola Nokasta.

Valmista härkäpapukeitto näin:

1. Liota papuja 1–2 tuntia vedessä, valuta.

2. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää pavut, paloitellut perunat, purjon valkoinen osa ja valkosipulinkynnet. Hauduta hiljalleen 30–40 minuuttia.

3. Soseuta keitto, lisää kerma ja mausta suolalla sekä pippurilla. Silppua pinnalle yrttejä ja tarjoa keitto härkäpapuhummuksen ja edellispäivän leivästä tehtyjen krutonkien kanssa.

Maistele maukkaita sosekeittoja

Peruna-palsternakkasosekeitto

Peruna-palsternakkasosekeitto

Kukkakaalikeitto

Kukkakaalikeitto

Kotiliesi.fi: lanttusosekeitto

 

 

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme