Reseptit

Helppo herne-kevätsipulikeitto

Herne-kevätsipulikeitto on hyvää sekä kylmänä että kuumana paistettujen ruisleipätikkujen kanssa. Voit kaataa herne-kevätsipulikeiton kuumana ruokatermokseen tai kierrekantisiin lasipurkkeihin ja napata mukaan retkelle tai pulkkamäkeen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pussi pakasteherneitä
  • 4 kevätsipulia
  • 3 dl vettä
  • 1/2 kasvisliemikuutiota
  • 1 dl vähälaktoosista ruokakermaa (15 %)
  • suolaa, pippuria
  • ripaus rakuunaa

Lisäksi

  • öljyssä paistettuja ruisleipätikkuja

Valmistusohje

1. Silppua sipulit ja keitä niitä herneiden kanssa kasvisliemessä noin 15 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

2. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää kerma ja mausta keitto. Kuumenna.

 

X