Reseptit

Helppo ja maukas jauhelihakeitto

Mausteinen jauhelihakeitto sopii hyvin pakkaspäivään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 isoa perunaa
  • 2 porkkanaa
  • pala juuriselleriä
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 l tomaattimehua
  • 2 dl vettä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 0.5 tl maustepippuria
  • 1.5 tl suolaa
  • 400 g jauhelihaa

Valmistusohje

Jauhelihakeittoa on  helppo tehdä kerralla enemmän ja keitto vain paranee muhiessaan.

  1. Kuori ja raasta perunat, porkkanat ja selleri. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää raasteet sekä sipulit. Kuullota niitä sekoitellen pari minuuttia.
  2. Lisää tomaattimehu, vesi ja timjami, maustepippuri ja suola. Kiehauta ja jatka keittämistä hiljaa poreillen.
  3. Ruskista jauheliha paistinpannulla ja mausta sekin kevyesti suolalla ja maustepippurilla. Lisää liha kattilaan, sekoita ja peitä kattila kannella.
  4. Hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia tai enemmän. Voit myös hauduttaa keiton 150-asteisessa uunissa. Keitto vain paranee muhiessaan. Jos keitto hautuu liian paksuksi, lisää joukkoon vettä.
X