3.5.2012

Helppo kantarellilasagne

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g (noin 2 l) kantarelleja
3-5 sipulia varsineen
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
1 tl mineraalisuolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
muutama tuore basilikanoksa tai 1 rkl kuivattua basilikaa
muutama tuore oreganonoksa tai 1 rkl kuivattua oreganoa
400 g raejuustoa
2 munaa
6 (pinaatti)lasagnelevyä
noin 150 g (mozzarella)juustoraastetta

Valmistusohje

Puhdista ja paloittele kantarellit. Hienonna sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää sienet, sipulit sekä valkosipuli. Paista niitä, kunnes sienistä on neste haihtunut ja sipulit ovat hieman pehmenneet. Kaada tomaattimurska joukkoon ja mausta seos mineraalisuolalla, mustapippurilla sekä kuivatuilla yrteillä, jos käytät niitä. Hauduta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Lisää hienonnetut tuoreet yrtit vasta hauduttamisen loppuvaiheessa.

Sekoita munat raejuustoon.

Levitä kerros sieni-tomaattikastiketta suorakaiteen tai neliön muotoisen vuoan pohjalle ja peitä kastike lasagnelevyillä. Levitä niiden päälle raejuusto-munaseosta ja ripottele sen päälle vähän juustoraastetta. Toista näitä kerroksia, kunnes kaikki aineet on käytetty.

Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi