Helppo kerrosherkku mangosta, granaattiomenasta ja passiohedelmästä
Kerrosherkku on näyttävä jälkiruoka, jonka valmistaminen ei vaadi paljoa.
Ainekset
- 2 syöntikypsää mangoa
- 1 granaattiomena
- 3 passiohedelmää
- 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
- 2 rkl lemoncurdia
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 6 kookoslastua
Rapeat kookoslastut
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g sulatettua voita
- 1 muna
Valmistusohje
Helppo kerrosherkku syntyy mangosta, granaattiomenasta, passiohedelmästä ja rahkasta sekä kermasta. Annokset koristellaan itseleivotuilla kookoslastuilla, niidenkään teko ei ole vaikeaa.
Tämän reseptin tekijä Lotten Lindborg-Suhonen on tuttu kasvo television viime vuotisesta Master Chef -kilpailusta, jossa itseoppinut himokokkaaja pääsi finaalikolmikkoon.
Kerrosherkku
1. Leivo ensin kookoslastut.
2. Sekoita vaniljarahkan joukkoon lemoncurd. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele rahkan joukkoon. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.
3. Kuutioi mango, irrota granaattiomenasta siemenet ja halkaise passionhedelmät. Kokoa annokset korkeisiin jalkalaseihin tai annosmaljoihin. Lusikoi pohjalle mangokuutiot, lisää kerros vaniljavaahtoa, sitten granaattiomenan siemeniä ja toinen kerros vaahtoa. Lusikoi pinnalle passiohedelmää ja koristele annokset tarjoiluvaiheessa kookoslastuilla.
Rapeat kookoslastut
1. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa. Lisää vähän jäähtynyt voisula. Sekoita viimeisenä joukkoon muna.
2. Lusikoi taikina 2 euron kolikoiden kokoisiksi nokareiksi uunipellille leivinpaperin päälle (9 kpl/pelti). Jätä lastuille reilusti leviämisvaraa.
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia tai kunnes lastut ovat kauniin ruskeita
Katso myös:
Kotiliesi.fi: Helppo hedelmäjälkiruoka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous