Reseptit

Helppo kinkku-rucola-artisokka pizza

Pizzaperjantain tarjottavat eivät ole koskaan valmistuneet näin vaivattomasti. Helppo kinkku-rucola-artisokka pizza muistuttaa ravintolan tarjottavista.

Teksti:
Suvi Rüster

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • annos pizzataikinaa

täyte:

  • tomaattikastiketta
  • 60 g ilmakuivattua kinkkua
  • 100 g mozzarellaa (rasvaa 9%)

päälle:

  • ruukku dl villirucolaa
  • 100 g luumukirsikkatomaatteja
  • 5 kpl veteensäilöttyjä artisokansydämiä
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

  1. Kauli taikinasta yksi ohut uunipellin kokoinen pizzapohja tai viisi pienempää pyöreää pohjaa. Nosta taikinapohja kaulimen avulla leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Levitä pohjalle tomaattikastiketta, ilmakuivattuja kinkkuviipaleita ja viipaloitua mozzarellajuustoa. Paista pizzaa 250 asteessa noin 8 min. Huuhtele rucolat. Viipaloi tomaatit ja artisokan sydämet. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Levitä päällysteet kypsän pizzan päälle.
X