Reseptit 19.9.2016

Helppo lohisalaatti ja herukkavinegrette

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tämä lohisalaatti viimeistellään avokadoöljy- ja balsamiviinietikkapohjaisella herukkavinegrettellä. Kun sekoitat salaatin kastiketta, ei haittaa jos herukat hieman hajoavat. Herukat ovat pohjolan supermarjoja. Ne sisältävät runsaasti vitamiineja ja maistuvat raikkaan happoisilta.

Ainekset

500 g lohifileetä
ripaus suolaa
1 kesäkurpitsa
1–2 kerää rapeita salaatteja
nippu kesäsipulia

Kastike

2 dl herukoita (puna-, valko- tai mustaherukoita)
3 rkl timjamia hienonnettuna
3 rkl avokadoöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
ripaukset suolaa ja mustapippuria

Viimeistelyyn

parmesaanilastuja

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa. Jätä maustumaan.

2. Mausta lohen pinta kevyesti suolalla. Grillaa tai paista lohipala kypsäksi.

3 Viipaloi kesäkurpitsa noin sentin paksuiksi viipaleiksi. Grillaa kesäkurpitsaviipaleet
napakan kypsiksi.

4. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja hienonna kesäsipuli.

5. Paloittele kypsä lohi käsin rouheiksi paloiksi.

6. Kokoa lautasille tai vadille salaatteja ja lisää päälle kesäkurpitsaa ja lohta. Ripottele päälle kesäsipuli ja viimeistele kastikkeella.

Lohi sopii monenlaisiin salaatteihin:

983936-paistettualohta_kikhernesalaattia.jpg

Paistettua lohta ja omena-kikhernesalaatti

marja-avokadosalaatti

Marja-avokadosalaatti

Kukkakaalia_ja_lohta

Sitruunamarinoitua kukkakaalisalaattia ja lohta

Kotiliesi.fi: Lohi-papusalaatti

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi