maksapatee, provenecen paprikat ja kesakurpitsasipsit
Reseptit

Helppo maksapatee

Maksapatee valmistuu tällä ohjeella helposti ja vaivattomasti. Tarjoile juhlapöydässä tai nappaa mukaan vaikka piknikille.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helppo maksapatee

  • 300 g broilerinmaksaa
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl kuivattua timjamia tai 1 rkl tuoretta timjamia
  • 100 g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • (2 rkl sherryä, portviiniä tai konjakkia)

Valmistusohje

Helppo maksapatee tehdään näin:

1. Ota voi huoneenlämpöön etukäteen. Kuivaa sulaneet maksat paperilla. Hienonna sipulit (ja tuore timjami).

2. Sulata neljännes voista paistinpannulla. Lisää maksa, timjami ja sipulit. Paista sekoitellen keskilämmöllä, kunnes maksa on pinnalta ruskistunut, mutta sisältä vaalean punertavaa. Siirrä pannu pois levyltä.

3. Lisää loput voista nokareina, mausteet sekä alkoholi kuuman maksan joukkoon. Jauha ainekset sileäksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lusikoi maksapatee purkkiin ja anna kiinteytyä jääkaapissa.

Katso myös: Ranskalainen maksapatee

Katso myös Kotiliesi.fi: Maalaiskalkkunapatee

X