Reseptit

Helppo maustekakku

Helppo maustekakku maustetaan piparkakkumausteella ja rusinoilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helppo maustekakku

  • 3 dl piimää
  • 1 1/2 dl siirappia
  • 2 munaa
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 pkt luumumarmeladia
  • 2 dl rusinoita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 rkl piparkakkumaustetta

Valmistusohje

Helppo maustekakku leivotaan näin:

  1. Sulata voi tai margariini ja anna sen jäähtyä.
  2. Sekoita keskenään piimä, siirappi, munat, sulatettu rasva, luumumarmeladi sekä rusinat.
  3. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe, sooda sekä piparkakkumauste ja lisää jauhot muiden aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kaada taikina hyvin voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista maustekakku 175 asteen uuninlämmössä kypsäksi. Aikaa kuluu noin tunti uunin tehokkuudesta riippuen.
  5. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Tarjoa helppo maustekakku kokonaan jäähtyneenä ja tomusokerilla koristeltuna.

Vinkki: Kakku säilyy esimerkiksi folioon käärittynä useita päiviä. Tämän kakun voi leipoa hyvissä ajoin ennen joulua ja sen voi myös pakastaa.

Katso myös: Joulun parhaat maustekakut

Katso myös Kotiliesi.fi: Tiikerikakku ja muut kahvikakut

X