Reseptit

Helppo minttusuklaamousse

Vettä ja suklaata? Ranskalaisen kemistin Hervé Thisin luoma suklaachantilly romuttaa ajatukset siitä, että suklaan sekaan ei saa päästä pisaraakaan vettä.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kpl (100 g) tummasuklaalevy
  • 1 kpl (100 g) minttu-tummasuklaalevy
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Rouhi suklaat hyvin pieniksi paloiksi. Kiehauta kattilassa vesi. Lisää joukkoon suklaarouheet ja tomusokeri. Siirrä kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Valuta suklaaseos kulhoon, joka on asetettu jääpaloilla täytetyn astian päälle. Vatkaa suklaaseosta huolella, kunnes seos alkaa paksuuntua. Ensin se muuttuu kermavaahdon kaltaiseksi, vaahdota vielä hieman, kunnes seos on
paksuhkoa moussea. Lopeta vatkaaminen ja siirrä suklaamousse välittömästi tarjoilumaljoihin, sillä se jähmettyy erittäin nopeasti.

X