Helppo minttusuklaamousse
Vettä ja suklaata? Ranskalaisen kemistin Hervé Thisin luoma suklaachantilly romuttaa ajatukset siitä, että suklaan sekaan ei saa päästä pisaraakaan vettä.
Ainekset
- 1 kpl (100 g) tummasuklaalevy
- 1 kpl (100 g) minttu-tummasuklaalevy
- 2 dl vettä
- 2 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Rouhi suklaat hyvin pieniksi paloiksi. Kiehauta kattilassa vesi. Lisää joukkoon suklaarouheet ja tomusokeri. Siirrä kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
Valuta suklaaseos kulhoon, joka on asetettu jääpaloilla täytetyn astian päälle. Vatkaa suklaaseosta huolella, kunnes seos alkaa paksuuntua. Ensin se muuttuu kermavaahdon kaltaiseksi, vaahdota vielä hieman, kunnes seos on
paksuhkoa moussea. Lopeta vatkaaminen ja siirrä suklaamousse välittömästi tarjoilumaljoihin, sillä se jähmettyy erittäin nopeasti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous