Reseptit

Helppo ja murea kahvikakku

Tee kahvikakkuja kerralla pari kolme ja pakasta niistä osa. Näin kakkua on aina vierasvarana sulatusta vaille valmiina.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 1/2 dl sokeria
  • 300 g voita
  • 5 kananmunaa
  • 2 dl perunajauhoja
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen. Jos seos näyttää ”juoksettuvan”, lisää mukaan 1–2 rkl vehnäjauhoja.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.

3. Lusikoi taikina isoon huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun cocktailtikkuun ei kakkuun pistettäessä jää taikinaa, kakku on kypsä.

4. Jäähdytä kakku ja koristele tomusokerilla.

Myös nämä kakut maistuvat makoisilta kahvin kanssa:

mokkakakku

Mokkakakku

vadelma-valkosuklaakahvikakku eli Runebergin kakku

Manteli-valkosuklaakahvikakku

banaani-kaurakakku

Banaani-kaurakakku

Kotiliesi.fi: Helppo maustekakku

X