Reseptit

Helppo mustikkajäätelö

Helppo mustikkapiirakan makuinen herkkujäätelö valmistuu lähes itsekseen ja ilman jäätelökonetta. Tarvitset vain pakastimen!

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Niclas Mäkelä / Otavamedia

Helppo mustikkajäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helppo mustikkajäätelö:

  • 250 g tuoreita mustikoita
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 5 dl vispikermaa
  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 2 digestivekeksiä

Valmistusohje

Mustikkajäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta näin helposti:

1. Perkaa mustikat ja soseuta ne sitruunamehun kanssa. Paseeraa seos siivilän läpi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon kondensoitu maito ja mustikkasose. Vatkaa seos tasaiseksi.

3. Murskaa keksit muruiksi. Valuta kermaseos sopivan kokoiseen astiaan, ja ripottele päälle keksimurut. Pyöräytä lusikalla keksimurut kevyesti raidoiksi seoksen joukkoon.

4. Peitä astia kelmulla ja pakasta mustikkajäätelö yön yli.

Vinkki: Kokeile myös muita jäätelömakuja – nappaa parhaat jäätelöohjeet

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet vegaanisen jäätelön

X