Reseptit

Helppo pinaattikeitto

Tarjoile perinteinen pinaattikeitto keitettyjen munan puolikkaiden kera.

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
Jorma Marstio

Pinaattikeitto on arkiruokien klassikkoita.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helppo pinaattikeitto

  • 150 g tuoretta pinaattia tai pussillinen pinaattia
  • 1 l maitoa
  • 50 g voita
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 1/6 tl muskottia
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

Helppo pinaattikeitto

1. Keitä pinaattia miedosti suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia. Valuta pinaatti siivilässä, painele se kuivaksi ja silppua pieneksi.

2. Kuumenna maito (käy hyvin mikroaaltouunissa pohjaan ottamatta). Laita voi laakeaan pinnoitettuun kasariin ja anna sen sulaa miedolla lämmöllä. Lisää vehnäjauhot. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää kuuma maito koko ajan sekoittaen.

3. Mausta muskotilla ja suolalla. Sekoita koko ajan vispilällä tai lastalla, jottei keitto tartu pohjaan. Kun keitto alkaa poreilla, lisää pinaattisilppu.

4. Anna kevyesti kiehua hetken ja tarjoile helppo pinaattikeitto perinteisesti keitettyjen munan puolikkaiden kera.

Vinkki: Voit muunnella pinaattikeittoa ja lisätä siihen vaikkapa kesäkurpitsaa tai höystää sen kukkakaalilla, pähkinöillä ja siemenillä.

Lue myös Kotiliesi.fi: Pinaatin pakastaminen – säilö vihervoimaa pakastimeen myöhempää käyttöä varten

X