Vegaaninen mangojuustokakku
Reseptit

Helppo raakakakku – vegaaninen mangojuustokakku

Raakakakun valmistaminen on helppoa ja se on terveellinen vaihtoehto perinteiselle kakulle. Raakakakun pyöräytät kesävieraiden hämmästykseksi vaikka uunittomassa mökkikeittiössä. Tämä vegaaninen mangojuustokakku on gluteeniton.
Teksti: Ruoka.fi Kuvat: Outi Rinne

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 2.5 dl (kuorimattomia) manteleita
  • 1 dl cashew-pähkinöitä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl rusinoita
  • ripaus Kalaharin suolaa
  • 2 rkl sulatettua kookosöljyä

täyte:

  • 3.8 dl cashew-pähkinöitä n. 1/2 t liotettuna
  • 1 ps (300 g) pakastettuja mangokuutioita (tai 1 kypsä mango)
  • 5 rkl juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia
  • 0.3 tl Kalaharin suolaa
  • 1 tl jauhettua luonnon vaniljaa
  • 1/2-1 sitruunan mehu
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 8 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 1 rkl lucuma-jauhetta

Mango-kuorrutus:

  • 0.5 ps (150 g) pakastettuja mangokuutioita sulatettuina tai 1/2 kypsä mango
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 1 rkl psylliumin siemeniä

Valmistusohje

Vegaaninen mangojuustokakku eli helppo raakakakku tehdään näin:

Tee ensin raakakakun pohja:

Jauha mantelit ja cashewit monitoimikoneessa huipputeholla karkeaksi jauheeksi. Lisää loput ainekset ja käytä konetta vain sen verran, että ne sekoittuvat kunnolla. Rusinat saavat jäädä vähän karkeammaksi rouheeksi. Taikina on kuivaa ja murumaista. Painele taikina irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 25 cm) pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Jos haluat korkeamman kakun, käytä pienempää vuokaa. Siirrä jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Valmista raakakakun täyte:

Soseuta tehosekoittimella siivilöidyt ja huuhdellut pähkinät ja sulatetut mangokuutiot kuohkeaksi kermaksi. Yhdistä hunaja tai agavesiirappi, suola, vanilja, sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä lucuma ja jatka sekoittamista. Lisää lopuksi sulatettu kookosöljy ja anna tehosekoittimen käydä jonkin aikaa, kunnes saat kuohkean ja sileän seoksen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta tai sitruunanmehua. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjataikinan päälle ja siirrä pakastimeen n. 1/2 tunniksi. Valmista sillä aikaa kuorrutuksen mangosose.

Tee raakakakulle mango-kuorrutus:

Tehosekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä. Levitä jähmettyneen täytteen päälle ja siirrä raakakakku vielä pariksi tunniksi jääkaappiin. Koristele vegaaninen mangojuustokakku ennen tarjoilua esim. mangoviipaleilla ja sitruunamelissalla.

Resepti: Outi Rinne

Katso myös: Mangojuustokakkukääretorttu

Katso myös Kotiliesi.fi: Juustokakku on juhlapöydän varma hitti – näillä Kotilieden parhailla kakuilla hurmaat taatusti!

X