19.7.2013

Helppo raparperijuoma

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

1 kg raparperia
1 (luomu)sitruuna
3 l vettä
2-3 tähtianista
1 vaniljatanko
5 dl sokeria

Valmistusohje

Helppo raparperijuoma maustetaan vaniljalla ja tähtianiksella.

1. Huuhdo ja paloittele rapar­perinvarret. Huuhdo ja viipaloi sitruuna. 

2. Pane vesi, raparperinpalat, sitruunaviipaleet, tähtianikset, halkaistu va­niljatanko ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 mi­nuuttia. Anna jäähtyä.

3. Siivilöi ja pullota juoma. Säilytä jääkaapissa. 

4. Tarjoa vedellä tai kivennäis­vedellä laimennettuna. Voit li­sätä valmiiseen juomaan min­tunlehtiä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi