Helppo raparperimehu
Kasvaako pihallasi raparperia? Valmista siitä kanelilla ja vaniljalla maustettua mehua.
Ainekset
- 1 kg tuoretta raparperia
- 2 l vettä
- pala kanelitankoa
- ½ vaniljatankoa
- 2 dl sokeria
- noin yhden sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Paloittele raparperit. Keitä paloja 10–15 minuuttia kanelilla ja vaniljatangolla maustetussa vedessä. Siivilöi mehu (mielellään sideharsokankaan läpi). Mausta mehu sokerilla ja sitruunamehulla.
2. Tarjoa juoma jääkylmänä sellaisenaan tai kivennäisvedellä laimennettuna.
Kommentit
Sitten kun vielä raparperijämät keittää hillosokerin kanssa kompotiksi ja maistelee vaikkapa brien kanssa, niin tulee kaikki hyödynnettyä. Ja maistuu erinomaiselta. Suosittelen 🙂
Kommentit
Hei, kuinka kauan tuote säilyy jääkaapissa?
Mehu säilyy useamman päivän jääkaapissa.
Lisää mehunteko-ohjeita löydät täältä:
http://kotiliesi.fi/reseptit/keitetty-marjamehu
Tämä oli ihanaa ja helppo tehdä. Laitoin sokeria hieman vähemmän jotta mehu jäi hieman kirpeäksi. Nam nam
Sitten kun vielä raparperijämät keittää hillosokerin kanssa kompotiksi ja maistelee vaikkapa brien kanssa, niin tulee kaikki hyödynnettyä. Ja maistuu erinomaiselta. Suosittelen 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous