Helppo raparperipaistos
Kahvihetken kruunaa rapea raparperipaistos. Jos kaapista ei löydy mysliä, korvaa se kaurahiutaleilla.
Ainekset
- vajaa litra raparperipaloja
- 1 dl vettä
- 1 dl fariinisokeria
pinnalle:
- 75-100 g voita tai margariinia
- 1 dl fariinisokeria
- 3 dl mysliä
- (ripaus kardemummaa tai kanelia)
Valmistusohje
1. Pane raparperipalat ja sokeri kattilaan. Lisää vesi ja keitä raparperipalat juuri ja juuri kypsiksi. Nosta raparperipalat uunivuokaan.
2. Paloittele rasva kattilaan. Lisää sokeri ja mysli. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja seos kiehahtaa. Mausta halutessasi kardemummalla tai kanelilla. Levitä seos raparperien päälle.
3. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes myslipinta on kauniin värinen ja rapea. Anna paistoksen jäähtyä haaleaksi ja tarjoa se vispattavan vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous