Reseptit

Helppo raparperipaistos

Kahvihetken kruunaa rapea raparperipaistos. Jos kaapista ei löydy mysliä, korvaa se kaurahiutaleilla.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • vajaa litra raparperipaloja
  • 1 dl vettä
  • 1 dl fariinisokeria

pinnalle:

  • 75-100 g voita tai margariinia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 dl mysliä
  • (ripaus kardemummaa tai kanelia)

Valmistusohje

1. Pane raparperipalat ja sokeri kattilaan. Lisää vesi ja keitä raparperipalat juuri ja juuri kypsiksi. Nosta raparperipalat uunivuokaan.

2. Paloittele rasva kattilaan. Lisää sokeri ja mysli. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja seos kiehahtaa. Mausta halutessasi kardemummalla tai kanelilla. Levitä seos raparperien päälle.

3. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes myslipinta on kauniin värinen ja rapea. Anna paistoksen jäähtyä haaleaksi ja tarjoa se vispattavan vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

X