Reseptit

Helppo speltti-siemenleipä

Spelttijauhot sopivat leivontaan tavallisten vehnäjauhojen sijaan. Speltissä on runsaasti makua ja aromia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Spelttileivässä rouskuvat auringonkukan-, pellavan ja kurpitsansiemenet.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helppo speltti-siemenleipä:

  • 2 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä rouhittuina
  • 4 dl spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 3 1/2 dl vettä

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää sitten siirappi, rypsiöljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (n. 1,5 l). Paista leipää 175-asteisessa uunissa noin 40–50 minuuttia.

3. Jäähdytä leipä kokonaan ja pakkaa muovipussiin. Anna leivän levähtää pussissa yön yli.

4. Leikkaa viipaleiksi ja nauti.

Katso myös:
Saksanpähkinäleipä, Ruoka.fi
Terveelliset siemensämpylät, Ruoka.fi
Siemennäkkäri, Kotiliesi.fi

X