Reseptit

Helppo tummasuklaamousse

Kruunaa suklaamousse koristelemalla annos vadelmilla.
Teksti: Suvi Rüster

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kpl kananmunaa
  • 0.8 dl hedelmäsokeria
  • 50 g tummaa suklaata (väh. 70% kaakaota)
  • 1 kpl banaani
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

koristeluun:

  • vadelmia

Valmistusohje

  1. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja hedelmäsokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää se keltuaisseoksen joukkoon.
  2. Soseuta banaani. Sekoita maitorahka, kaakaojauhe ja banaanisose keskenään ja sekoita ne tasaiseksi mousseksi keltuais-suklaaseoksen kanssa.
  3. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja nostele suklaamoussen joukkoon. Nostele mousse jälkiruokamaljoihin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle vadelmia.
X