Reseptit

Helppo uunilohi ja yrttijuurekset

Helppo uunilohi on arki-illan pelastus ja maukas klassikko. Tämän reseptin uunilohi syödään yrttisten uunijuuresten ja keveän kermaviilikastikeen kanssa.

Teksti:
Pia Arnould
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helppo uunilohi

  • 500 g kirjolohta
  • 1 sitruuna
  • 1/2 tl pippuria

Yrttijuurekset:

  • 4 rosamundaperunaa (400 g)
  • 100 g palsternakkaa
  • 200 g (noin 4 porkkanaa) porkkanaa
  • 100 g lanttua
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl yrttimaustetta (Välimeren tai Provencen)
  • ripaus suolaa

kastike:

  • 2 dl kevytkermaviiliä (rasvaa 2 %)
  • 1 rkl sitruuna mehua
  • 1 1/2 tl yrttisekoitusta
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • ruokosokeria

Valmistusohje

Helppo uunilohi valmistuu näin: 

1. Pese perunat puhtaiksi ja leikkaa veneiksi. Pese, kuori ja suikaloi juurekset, laita ne kulhoon ja sekoittele öljy ja mausteet joukkoon. Siirrä kaikki kasvikset leivinpaperoidulle uunipannulle, kypsennä puolisen tuntia 200 asteessa.
2. Valmista sitten uunilohi. Aseta kalafilee nahka alaspäin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, purista fileelle sitruunamehua ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Viipaloi sitruunaa päälle
ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa uunilohi kastikkeen ja juuresten kanssa.

Vinkki:  Kiertoilmauunissa paistuu helppo uunilohi ja kasvikset yhtä aikaa. Laita uunilohi alemmalle tasolle, kasvikset ylemmälle. Tällöin valmistusaika on noin 40 minuuttia.

Katso myös: Näin valmistat mehevän uunilohen – 3 vinkkiä ja lisukkeet uunikalalle

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalakauppiaan vinkit – näin tunnistat tuoreen kalan

X