Reseptit

Helppo vadelmahillo

Valdelmahilloa saa helposti kaupasta ostettuna, mutta itse tehty maistuu aina parhaimmalta. Alla olevalla reseptillä valmistat helposti vadelmahillon viikonlopun aamiaispöytään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g pakastevadelmia
  • 0.5 dl vettä
  • 200 g sokeria
  • 0.5 tl kardemummaa

Valmistusohje

Hillojen tekeminen on maailman helpointa hommaa, ja se palkitsee. Mikään ei voita viikonloppuaamiaista paahtoleivän ja itse keitetyn vadelmahillon kera.

Mittaa kattilaan vadelmat ja vesi. Kuumenna ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sokeri ja hauduta miedolla lämmöllä niin, että seos ei kiehu mutta sokeri liukenee. Kun sokeri on liuennut, kiehauta ja keitä 6–8 minuuttia välillä sekoitellen. Poista pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto esimerkiksi lusikalla.

Lusikoi vadelmahillo puhtaaseen purkkiin ja sulje purkki. Jäähdytä ja säilytä viileässä.

X