Helppo vaniljavanukas
Reseptit

Helppo vaniljavanukas

Helppo vaniljavanukas päättää aterian maukkaasti. Yksinkertaisen vaniljavanukkaan juju on mausteissa kanelissa ja sitruunankuori­raasteessa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helppo vaniljavanukas

  • 1/2 l maitoa
  • 1 kanelitanko
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1/4 tl suolaa
  • 4 keltuaista
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 1/2 dl erikoishienoa sokeria
  • 2 tl kaneli-sokeria

Valmistusohje

Helppo vaniljavanukas tehdään näin:

1. Mittaa kattilaan maito ja kanelitanko. Kiehauta. Lisää sitruunan kuori ja suola.

2. Nosta kattila liedeltä, peitä kannella tai kelmulla ja anna makujen tiivistyä 30 minuuttia.

3. Vispilöi sillä välin kulhossa keltuaiset, vesi ja maissitärkkelys. Lisää vaniljajauhe ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.

4. Poista kattilan kansi ja kiehauta maitoseos uudelleen, poista kanelitanko.

5. Kaada keltuaisseos ohuena nauhana kuumaan maitoon tehokkaasti vispilöiden.

6. Kuumenna seos jälleen kiehuvaksi ja sekoita pohjaa myöden kunnes se paksuuntuu. Nosta kattila liedeltä.

7. Peitä kattila jälleen ja laita se isoon kulhoon, jossa on jääkylmää vettä. Vaihda vesi uudestaan jääkylmäksi muutaman minuutin kuluttua.

8. Kun seos on jäähtynyt, jaa se jälkiruokakulhoihin ja nosta jääkaappiin.

9. Viimeistele vaniljavanukas sirottelemalla pinnoille kanelisokeria juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Valkosuklaa-minttuvanukas

Katso myös Kotiliesi.fi: Maailman helpoin jälkiruoka? Lemon posset -vanukas syntyy vain kolmesta raaka-aineesta

X