Mainos Reseptit

Henskiksen hekumalliset herkut: Porkkanahalva ja kardemummavaahto

30.10.2015 Teksti: Henskiksen hekumalliset herkut Kuvat: Henskiksen hekumalliset herkut

Valmistusaika

Vaikeusaste

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

0.5 kg luomuporkkanoita
3 rkl voita
0.5 l luomumaitoa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 dl kookossokeria
1 dl Sun-Maid -luomurusinoita
1 dl mantelilastuja
1 tl luomuhunajaa

Seuraksi:

2 dl vispikermaa
3 rkl kookossokeria
1 tl kardemummaa

Valmistusohje

Kuori ja raasta porkkanat. Sulata voi kattilassa ja lisää raastetut porkkanat. Freesaa raastetta muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes neste on haihtunut. Lisää maito, kardemumma, kaneli, kookossokeri, rusinat, mantelilastut ja hunaja. Sekoita hyvin. Keitä hiljalleen tunnin ajan.

Valmista kardemummavaahto vispaamalla kerma ensin vaahdoksi ja mausta sitten vaahto kookossokerilla ja kardemummalla. Tarjoa jäähtyneen porkkanahalvan kera.

Henskiksen hekumalliset herkut -blogi osallistuu Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käytttää rusinaa -kilpailuun.

Äänestä paras rusinaresepti