Reseptit

Herkkusienet punaviinietikkamarinadissa

Marinoidut herkkusienet valmistuvat nopeasti. Kokeile marinoituina myös vaikkapa kantarelleja tai siitakesieniä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g herkkusieniä
  • 1 rkl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1/2 dl basilikaa hienonnettuna
  • 2 valkoispulinkynttä hienonnettuna
  • 1 1/2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

n. 3/4 l purkki

1. Puhdista sienet ja leikkaa ne neljään osaan. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista sieniä niin, että ne saavat väriä ja pehmenevät. Nosta pannu sivuun.

2. Sekoita kulhossa yrtit, valkosipuli, öljy, etikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Kääntele joukkoon sienet.

3. Lusikoi sienet marinadeineen purkkiin ja sulje tiiviisti.

4. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.

Lisää ruokia sienistä:

986957-kantarellipikkelssi,590.jpg

Kantarellipikkelssi

Taytetyt_sienet

Za’atar-mausteseoksella maustetut täytetyt herkkusienet

745912-marinodut_suppilovahverot_2.jpg

Marinoidut suppilovahverot 

Kotiliesi.fi: Syysystävän suppilovahverohilloke

X