Reseptit

Herkkusieni-selleripiirakka

Kasvispiirakka on ihana pikkusuolainen. Se syntyy loistavasti herkkusienistä ja selleristä. Tarjoile valmis piirakka raikkaan salaatin kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2-3 rkl vettä

täyte:

  • 400 g herkkusieniä
  • 1 purjosipuli
  • 3-4 lehtisellerinvartta tai pala juuriselleriä
  • 1 ruukku basilikaa
  • öljyä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 3 munaa
  • 2 ½ dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa, kolme sipulia tai sinihomejuusto)

Valmistusohje

Tee ensin taikina. Nypi jauhot ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli tai taputtele taikina voideltuun piirasvuokaan niin, että se peittää vuoan pohjan ja reunat. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Halkaise ja huuhdo purjosipuli. Leikkaa purjosipulinpuolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Huuhdo lehtisellerinvarret ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai kuori ja suikaloi juuriselleri. Hienonna basilika.

Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää sienet, purjosipuli ja lehti- tai juuriselleri. Paista aineksia, kunnes sienistä on haihtunut neste ja purjosipuli ja selleri ovat hieman pehmenneet. Lisää hienonnettu basilika ja mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Sekoita munat ja ruokakerma keskenään. Lisää seos muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte pohjataikinan päälle vuokaan.

Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.

Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

X