Reseptit

Herkkusienimunakas

8.5.2012 Teksti: Katri Schröder

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Munakas on helppo ja täyttävä arkilounas, jonka voi halutessaan valmistaa myös vaikkapa aamupalaksi.

Ainekset

4 kananmunaa
5 rkl vettä
4 rkl parmesaaniraastetta
2 tl rypsiöljyä

Täyte

150 g herkkusieniä
2 tl rypsiöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin täyte. Viipaloi herkkusienet ja paista niitä hetken aikaa teflonpannulla, jotta osa nesteestä haihtuu. Lisää joukkoon loraus öljyä ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta sienet syrjään odottamaan.

2. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon vesi ja parmesaaniraaste. Kuumenna teflonpannulla öljy ja valuta munaseos pannulle. Vedä hyytyvää munamassaa puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin. Peitä kannella ja anna kypsyä muutama minuutti.

3. Kun munakas on pinnalta vielä hieman kostea, ripottele pinnalle herkkusienet. Käännä munakkaan toinen puoli osittain toisen päälle ja valuta munakas tarjoiluvadille. Tarjoile kasvisten kanssa.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme