Mainos Reseptit

Herkkusuun lautasella -Ruokablogi: Gluteenittomat ohutleivät

19.5.2015 Teksti: Herkkusuun lautasella -Ruokablogi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

2 tl tuorehiivaa
2½ dl haaleaa vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
½-1 tl suolaa
2 dl Urtekram yleisleivontamiksiä
4 dl Urtekram kaurajauhoja
Urtekram yleisleivontamiksiä kaulimiseen

Valmistusohje

Herkkusuun lautasella -Ruokablogi osallistuu Urtekramin ja Ruoka.fi:n Paras gluteeniton leivonnainen -kilpailuun.

Murenna hiiva taikinakulhoon, lisää sokeri, öljy ja kaada vesi päälle. Sekoita nestettä kunnes hiiva on kokonaan liuennut nesteeseen.

Lisää yleileivontamiksi ja suola ja sekoita kunnolla. Lisää kaurajauhot ja sekoita kaikki keskenään. Anna taikinan nousta puolituntia puhtaan keittiöliinan alla.

Jaa taikina kuuteen osaan ja kauli ne yksi kerrallaan noin puolen sentin paksuisiksi jauhotetulla pöydällä. Älä kauli leipiä liian ohuiksi, jotta ne pysyvät koossa kypsennyksen aikana. Älä kauli ohutleipiä liian ohuiksi, koska gluteenittomat jauhoissa ei ole sitkoa.

Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja paista ohutleivät kuivalla pannulla 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta kauniin ruskean värisiksi.

Anna leipien jäähtyä ja revi ne sopivankokoisiksi annospaloiksi ja nauti lisukkeena esimerkiksi nyhtöpossulle, falafelille tai linssimuhennokselle kera.

Äänestä paras gluteeniton leivonnainen ja voita!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *