Reseptit

Herkkutatti-kasvis-kaalikääryleet

Perinteisesti kaalikääryleet sisältävät jauhelihaa, mutta kääryleet onnistuvat hyvin myös kasvisversiona. Tässä reseptissä kaalin täytteeksi tulee ohrasuurimoisen ohella herkkutatteja.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 savoijinkaali

täyte:

  • voita
  • noin ½ dl raakoja savoijinkaalisuikaleita
  • 1 sipuli suikaleina
  • noin 3 dl paloiteltuja herkkutatteja tai muita sieniä
  • 2–3 dl kypsää puuroriisiä tai ohraa tai spelttiä
  • lipstikkaa tai muita yrttejä
  • suolaa
  • pippuria
  • voisulaa
  • siirappia
  • vettä

Valmistusohje

  1. Koverra kaalista hieman kantaa pois.
  2. Irrota tarvittava määrä kaalinlehtiä varovasti niin, että ne pysyvät kokonaisina.
  3. Höyrytä lehdet kypsiksi ja pehmeiksi (noin 15 minuuttia).
  4. Sulata pannulla voita. Lisää kaali, sipuli sekä sienet ja hauduta ne pehmeiksi.
  5. Lisää riisi, ohra tai speltti ja sekoita aineet hyvin.
  6. Mausta seos lipstikalla, suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  7. Levitä kaalinlehdet työpöydälle. Jos lehtiruoti tuntuu kovalta, voit pehmentää sitä esimerkiksi lihanuijalla napauttamalla.
  8. Nosta jokaisen lehden päälle täytettä ja kiedo lehdet kääryleiksi kannan puolelta aloittaen.
  9. Nosta kääryleet uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.
  10. Lisää vuokaan tilkka vettä.
  11. Voitele kääryleet voisulalla ja paista niitä 160 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia.
  12. Kostuta kääryleiden pintaa siirappi-vesiseoksella paistamisen aikana.

Tarjoa herkkutatti-kasvis -kaalikääryleet kermamuhennettujen juuresten ja puolukkasurvoksen kera.

X