Herkkutatti-kasvis-kaalikääryleet
Perinteisesti kaalikääryleet sisältävät jauhelihaa, mutta kääryleet onnistuvat hyvin myös kasvisversiona. Tässä reseptissä kaalin täytteeksi tulee ohrasuurimoisen ohella herkkutatteja.
Ainekset
- 1 savoijinkaali
täyte:
- voita
- noin ½ dl raakoja savoijinkaalisuikaleita
- 1 sipuli suikaleina
- noin 3 dl paloiteltuja herkkutatteja tai muita sieniä
- 2–3 dl kypsää puuroriisiä tai ohraa tai spelttiä
- lipstikkaa tai muita yrttejä
- suolaa
- pippuria
- voisulaa
- siirappia
- vettä
Valmistusohje
- Koverra kaalista hieman kantaa pois.
- Irrota tarvittava määrä kaalinlehtiä varovasti niin, että ne pysyvät kokonaisina.
- Höyrytä lehdet kypsiksi ja pehmeiksi (noin 15 minuuttia).
- Sulata pannulla voita. Lisää kaali, sipuli sekä sienet ja hauduta ne pehmeiksi.
- Lisää riisi, ohra tai speltti ja sekoita aineet hyvin.
- Mausta seos lipstikalla, suolalla ja pippurilla maun mukaan.
- Levitä kaalinlehdet työpöydälle. Jos lehtiruoti tuntuu kovalta, voit pehmentää sitä esimerkiksi lihanuijalla napauttamalla.
- Nosta jokaisen lehden päälle täytettä ja kiedo lehdet kääryleiksi kannan puolelta aloittaen.
- Nosta kääryleet uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.
- Lisää vuokaan tilkka vettä.
- Voitele kääryleet voisulalla ja paista niitä 160 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia.
- Kostuta kääryleiden pintaa siirappi-vesiseoksella paistamisen aikana.
Tarjoa herkkutatti-kasvis -kaalikääryleet kermamuhennettujen juuresten ja puolukkasurvoksen kera.
Kommentit
Herkkutatti kasvis kalikääryle, nam ..tarttee kokeilla ! Ajatus ainaski pisti hymm.. herahti keilel 😉
Kommentit
Herkkutatti kasvis kalikääryle, nam ..tarttee kokeilla ! Ajatus ainaski pisti hymm.. herahti keilel 😉
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous