13.5.2012

Herkkuvohvelit

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Ainekset

3 munaa
2 dl maitoa
2.5 dl ruokakermaa (rasvaa 7 %)
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
ripaus mineraalisuolaa
1 dl kivennäisvettä

Lisäksi

hunajaa tai siirappia

Valmistusohje

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja ruokakerma. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne nesteen joukkoon. Anna taikinan turvota jonkin aikaa. Lisää kivennäisvesi juuri ennen paistamista.

Sipaise vohvelirautaan tarvittaessa öljyä. Kaada sopiva määrä taikinaa pannuun, sulje kansi ja paista vohvelia, kunnes se on ruskea ja rapea. Paista samalla tavalla kaikki vohvelit.

Tarjoa vohvelit hunajan tai siirapin, hedelmäsalaatin ja vaniljavaahdon kanssa.

Laktoositon vaihtoehto
Korvaa maitotuotteet kookosmaidolla tai käytä taikinaan pelkästään kivennäisvettä.

Gluteeniton vaihtoehto
Käytä gluteenittomia jauhoja.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi