Herkullinen savulohitahna
Savulohitahna, ruisleipä ja perunat ovat herkullinen yhdistelmä.
Ainekset
- 250 g lämminsavulohta
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa tai 2 dl labnehia
- 1 sitruunan mehu
- 1 rkl piparjuuritahnaa
- (tilkka kermaa)
- 3 rkl silputtua tilliä
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Pinnalle
- oliiviöljyä
- silputtua ruohosipulia
- retiisejä
Valmistusohje
1. Hienonna kala haarukalla tai tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Lisää tuorejuusto tai labneh,
sitruunamehu ja piparjuuritahna. Anna koneen käydä hetki. Jos teet tahnan käsin, niin sekoita se sileäksi.
2. Notkista tahna tarvittaessa tilkalla kermaa. Lisää silputtu tilli, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kaavi tahna kulhosta tarjoiluastiaan. Valuta päälle vähän oliiviöljyä, silppua pinnalle ruohosipulia. Koristele ohuilla retiisiviipaleilla. Tarjoa perunoiden ja ruisleivän kanssa.
Lisää lohiruokia:
Kotiliesi.fi: Lämminsavulohi-perunapihvit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous