Reseptit

Herkullinen savulohitahna

Savulohitahna, ruisleipä ja perunat ovat herkullinen yhdistelmä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g lämminsavulohta
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa tai 2 dl labnehia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • (tilkka kermaa)
  • 3 rkl silputtua tilliä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Pinnalle

  • oliiviöljyä
  • silputtua ruohosipulia
  • retiisejä

Valmistusohje

1. Hienonna kala haarukalla tai tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Lisää tuorejuusto tai labneh,
sitruunamehu ja piparjuuritahna. Anna koneen käydä hetki. Jos teet tahnan käsin, niin sekoita se sileäksi.

2. Notkista tahna tarvittaessa tilkalla kermaa. Lisää silputtu tilli, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaavi tahna kulhosta tarjoiluastiaan. Valuta päälle vähän oliiviöljyä, silppua pinnalle ruohosipulia. Koristele ohuilla retiisiviipaleilla. Tarjoa perunoiden ja ruisleivän kanssa.

Lisää lohiruokia:

971788-lohi-kasviskaarot.jpg

Lohi-kasviskääröt

984842-Lohi_mousse,590.jpg

Lohimousse

794407-lohi.jpg

Marinoitu ja grillattu lohi

Kotiliesi.fi: Lämminsavulohi-perunapihvit

X