Reseptit

Tuorehernekeitto

Perinteistä hernekeittoa hienostuneempi ja nopeampi tuorehernekeitto valmistuu pakasteherneistä. Keitto kannattaa tarjoilla jonkin hyvän leivän, kuten tuorean ruisleivän kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Tuorehernekeitto valmistuu pikapikaa pakasteherneistä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tuorehernekeitto

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 jauhoinen peruna kuorittuna
  • 400 g pakasteherneitä
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvis- tai kanaliemikuutio
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl dijoninsinappia (siemenillä)
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Tuorehernekeitto valmistuu helposti näin:

1. Kuumenna öljy kattilassa lisää sipulit ja kuutioitu peruna. Kuullota hetki.

2. Lisää herneet, vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja hauduta noin 5 minuuttia.

3. Sekoita joukkoon ranskankerma ja basilika ja soseuta tasaiseksi.

4. Lisää tarvittaessa nestettä, jos keitto jää liian paksuksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.

5. Sekoita lopun ranskankerman joukkoon sinappi ja ripaus suolaa.

6. Jaa tuorehernekeitto lautasille tai kulhoihin ja lusikoi päälle maustettua ranskankermaa. Tarjoa lisänä superhelppoja sämpylöitä.

Tuorehernekeitto valmistetaan pakasteherneistä. Tuorehernekeitto on  perinteistä hernekeittoa hienostuneempi mutta nopeampi ja helpompi soppa. © Tommi Tuomi

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 6/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue myös Kotiliesi.fi: Samppanjahernekeitto

X