Reseptit

Herkullinen tuorehernekeitto

1.2.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tavallista juhlavampi hernekeitto syntyy pakasteherneistä. Nappaa tästä helppo resepti!

Ainekset

2 pussia pussia (400 g) pakasteherneitä
1 iso sipuli
1 rkl voita
2 isoa maa-artisokkaa tai pientä perunaa
1 l kasvislientä
tilkka (sherryä)
1/2 dl silputtua ruohosipulia
suolaa
valkopippuria
1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Silppua sipuli. Kuori ja paloittele maa-artisokat tai perunat. Sulata voi kattilassa, lisää sipulisilppu ja artisokat tai perunat. Kuumenna hetki  sekoitellen. Kaada kattilaan kasvisliemi ja hauduta ainekset pehmeiksi. Lisää herneet ja keitä hetki.

Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Mausta sherryllä, suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto ja lisää joukkoon reilusti ruohosipulisilppua.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita keittoon tai lusikoi keittoannosten pinnalle.

Katso myös:

Teresan tuorehernekeitto

Teresan tuorehernekeitto

Perinteinen hernekeitto

Hirvestäjän hernekeitto

Juureksilla höystetty hernekeitto

Kotiliesi.fi: Hernekeitto ravitsee

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *