Reseptit

Herkulliset leipätikut

Sämpylätaikinasta tehdyt tikkuleivät, kasvikset ja maukkaat dippitahnat riittävät lounaaksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl neljän viljan tai kaurahiutaleita
  • 2 dl haaleaa vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl öljyä

Pinnalle

  • seesaminsiemeniä
  • oreganoa

Valmistusohje

 

Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja sokeri. Alusta jauhot taikinaan, lisää öljy vaivaamisen puolessa välissä. Anna kohota 30 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina 20 palaan ja pyörittele palat noin 15 cm pitkiksi tikuiksi. Kohota 15 minuuttia. Voitele tikut vedellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja/tai oreganoa.Paista tangot kullanruskeiksi 225-asteisen uunin keskiosassa. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Vinkki: Voit tehdä taikinan jo edellisenä iltana ja panna jääkaappiin kohoamaan yöksi. Käytä silloin kylmää vettä ja vain puolet ohjeessa annetusta hiivamäärästä. Nosta taikina viileään heti alustamisen jälkeen.

Katso myös: 

Seesamleipätikut

Nopeat parmesaanigrissinit

Teeleipä

Kotiliesi: Grissinitikut

X