Reseptit

Herne­-vuohenjuustodippi ja kesäkasviksia

13.8.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Vuohenjuusto ja herneet ovat loistava makupari. Tä­mä dippi sopii paitsi kasviksille myös sipseille, paahdetuille lohkoperunoille ja leivän­ päälliseksi.

Ainekset

Herne-vuohenjuustodippi

200 g herneitä
100 g pehmeää vuohenjuustoa
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 rkl oliiviöljyä
1 punainen chilipalko hienonnettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl hunajaa

Lisäksi:

nippu kesäporkkanoita
retiisinippu
1 kukkakaali

Valmistusohje

1. Sekoita herneet, vuohenjuusto, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä oliiviöljy sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu chili ja mausta seos suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Notkista dippiä tarvittaessa tilkalla maitoa, kermaa tai vettä.

2. Pese porkkanat ja retiisit. Leikkaa porkkanat ohuiksi pitkiksi lohkoiksi ja puolita retiisit tarvittaessa.

3. Paloittele kukkakaali nupuiksi.

4. Dippaa kasviksia herne-vuohenjuustodippiin.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme