Reseptit

Herne-fetajuustocrostinit

24.2.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Yleensä herneet kuuluvat laski­aiseen keiton muodossa. Nyt ne tarjoillaan raikkaasti ja modernisti rapeiden leipäviipaleiden päältä.

Ainekset

8 viipaletta maalaisleipää
voita

Päälle

200 g pakasteherneitä sulatettuna
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
100 g fetaa murennettuna

Valmistusohje

1. Voitele leipäviipaleet molemmin puolin ja paahda ne rapeiksi paistinpannulla.

2. Murskaa pakasteherneitä hieman perunasurvimella tai puukauhalla. Sekoita joukkoon oliiviöljy, minttu ja ripaukset suolaa ja mustapippuria.

3. Kääntele viimeisenä seokseen fetamurut.

4. Lusikoi täytettä leipäviipaleille ja tarjoile alkupalana.

Rapsakoita bruschettoja ja ihania täytteitä:

pitaleipäsipsit ja feta-hernetahna

Feta-hernetahna

sitruuna-rosepippuriricottaa ja grillattua leipää

Sitruuna-roseepippuriricottaa ja grillattua leipää

helpot rukiiset bruschetat

Helpot rukiiset bruschetat

Kotiliesi.fi: Vuohenjuustobruschettat

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme