Reseptit

Herne­-vuohenjuustodippi ja kesäkasviksia

Vuohenjuusto ja herneet ovat loistava makupari. Tä­mä dippi sopii paitsi kasviksille myös sipseille, paahdetuille lohkoperunoille ja leivän­ päälliseksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Herne-vuohenjuustodippi

  • 200 g herneitä
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 punainen chilipalko hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl hunajaa

Lisäksi:

  • nippu kesäporkkanoita
  • retiisinippu
  • 1 kukkakaali

Valmistusohje

1. Sekoita herneet, vuohenjuusto, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä oliiviöljy sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu chili ja mausta seos suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Notkista dippiä tarvittaessa tilkalla maitoa, kermaa tai vettä.

2. Pese porkkanat ja retiisit. Leikkaa porkkanat ohuiksi pitkiksi lohkoiksi ja puolita retiisit tarvittaessa.

3. Paloittele kukkakaali nupuiksi.

4. Dippaa kasviksia herne-vuohenjuustodippiin.

X