Hernehummus_1
Reseptit

Hernehummus

Hernehummusta voi annostella juureskeiton pinnalle tai levittää leivän päälle. Hummukseen voit myös dipata vaikka kasviksia.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pussia pakasteherneitä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl tahinia eli seesamitahnaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • noin 1 dl maustamatonta jogurttia
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Jauha herneet ja sipuli soseeksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää mausteet ja sen verran jogurttia, että saat notkean tahnan.

Tarjoile hummusta esimerkiksi juureskeiton kanssa.

Kokeile myös näitä hummusreseptejä:

875663-linssihummus.jpg

Linssihummus

727276-porkkanahummus.jpg

Porkkanahummus

957203-avokadohummus.jpg

Avokadohummus ja kasviksia

Kotiliesi.fi: Korianterihummus

X