Reseptit

Hernehummus

14.1.2020 Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hannele Manelius

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Suosikiksi nousseen hummuksen voi kikherneiden sijaan tehdä myös kotimaisista herneistä. Hernehummus on herkullista kasvisten dippinä ja leivän päällä. Kokeile myös kurkumalla maustetun kukkakaalin kanssa.

Ainekset

Hernehummus:

200 g herneitä
1 valkosipulinkynsi
1/2 ruukku tuoretta minttua
1/2 sitruunan mehu
2 rkl tahinia
1/2 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Sulata herneet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

2. Hienonna minttu. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.

Tarjoa hernehummus esimerkiksi kurkumalla maustetun kukkakaalin kera.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme