Hernesose
Hernesose maustetaan sitruunamehulla ja tuoreella kirvelillä. Tämä sose maistuu ihanalta leivällä tai vaikkapa kalaruokien kanssa.
Ainekset
Hernesose
- 1 1/2 l herneenpalkoja
- 4 rkl tuoretta kirveliä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl valkoista balsamiviinietikkaa
- 2 tl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Hernesose tehdään helposti näin:
1. Riivi herneet. Keitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä ja valuta siivilässä.
2. Murskaa herneet isossa morttelissa tai kulhossa haarukkaa apuna käyttäen karkeaksi soseeksi. Sekoita joukkoon loput aineet. Hernesose saa maustua hetken aikaa ennen tarjoilua.
Hernesoseessa on energiaa 255 kj (60 kcal) / 1 annos
Kokeile myös herne-villiyrttipestoa, herne-fetajuustocrostineja tai kylmää herne-kurkkukeittoa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Nauti vihanneksista ja herne-juustodipistä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous