Reseptit

Hernesose

Hernesose maustetaan sitruunamehulla ja tuoreella kirvelillä. Tämä sose maistuu ihanalta leivällä tai vaikkapa kalaruokien kanssa.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Istockphoto

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hernesose

  • 1 1/2 l herneenpalkoja
  • 4 rkl tuoretta kirveliä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl valkoista balsamiviinietikkaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Hernesose tehdään helposti näin:

1. Riivi herneet. Keitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä ja valuta siivilässä.

2. Murskaa herneet isossa morttelissa tai kulhossa haarukkaa apuna käyttäen karkeaksi soseeksi. Sekoita joukkoon loput aineet. Hernesose saa  maustua hetken aikaa ennen tarjoilua.

Hernesoseessa on energiaa 255 kj (60 kcal) / 1 annos

Kokeile myös herne-villiyrttipestoa, herne-fetajuustocrostineja tai kylmää herne-kurkkukeittoa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Nauti vihanneksista ja herne-juustodipistä.

X