Reseptit

Hernesosekeitto, crème ninon

Hernesosekeiton salaisuus piilee siihen lorautetussa kuohuviinissä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl kasvislientä
  • 2-3 kevätsipulia
  • 400 g pakasteherneitä
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • 0.5 dl kuohukermaa tai rasvatonta maitoa
  • 1 dl kuohuviiniä
  • herneenversoja ja/tai minttua

Valmistusohje

1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Puhdista ja hienonna kevätsipulit. Lisää kevätsipulit ja herneet kiehuvan liemen joukkoon. Keitä 5–10 minuuttia.

2. Soseuta aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kattilassa. Kuumenna tarvittaessa uudelleen kiehuvaksi ja mausta maun mukaan suolalla sekä valkopippurilla.

3. Vatkaa kerma tai rasvaton maito vaahdoksi. Lisää vaahto sekä kuohuviini keiton joukkoon juuri ennen tarjoilua. Kuumenna keitto tarvittaessa uudelleen kiehumispisteeseen.

4. Höystä keittoannokset herneenversoilla ja/tai mintulla.

X