Reseptit

Herukka-persikkahillo

Herukka-persikkahillo valmistetaan musta- tai punaherukoista ja tuoreista persikoista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 persikkaa
  • 4 dl musta- tai punaherukoita
  • ½ dl vettä
  • 3 dl sokeria

Valmistusohje

 

Kuori ja paloittele persikat. Huuhdo ja riivi marjat. Pane paloitellut persikat ja herukat kattilaan. Kaada vesi päälle, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Jatka keittämistä noin viisi minuuttia. Kuori vaahto pinnalta pois.

Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.

X