Reseptit

Herukkahile

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g musta- tai punaherukoita
  • 1.5 dl tomusokeria
  • 4 rkl puolikuivaa valkoviiniä
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Kirpakka herukkahile maistuu vaniljaisen jogurtin kanssa.

1. Puhdista ja perkaa herukat. Soseuta herukat tomusokerin ja valkoviinin kanssa teholeikkurilla tasaiseksi. Painele seos siivilän läpi tasaiseksi soseeksi. Valuta sose vahvaan pakastepussiin ja pakasta marjaseosta kaksi tuntia.

2. Pehmennä jogurttia kulhossa ja mausta vaniljasokerilla. Jaa jogurtti annoslasien pohjalle. Nosta herukkasose pakastimessa ja murskaa kaulimella. Annostele herukkamurska jogurttien päälle. Koristele marjoilla ja tarjoa heti.

X