Reseptit

Herukkainen tuorepuuro

14.5.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Aamupuuro hellii vatsaasi, ja sen hitaat hiilihydraatit pitävät nälän loitolla puoleen päivään asti. Illalla jääkaappiin pantu raakapuuro on kiireisen aamun pelastus.

Ainekset

1 1/2 dl pakastemustaherukoita
2 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
2 dl tavallista maitoa tai mantelimaitoa
2 dl kaurahiutaleita
noin 1 dl jogurttia

Pinnalle:

siemeniä ja tuoreita marjoja

Valmistusohje

1. Sekoita jäiset mustaherukat ja muut ainekset jogurttia lukuunottamatta keskenään kannellisessa kulhossa tai purkissa.

2. Anna puuron olla yön yli jääkaapissa. Sekoita puuroon sen verran jogurttia, että siitä tulee sopivan paksua.

3. Lisää puuron pinnalle siemeniä ja tuoreita marjoja. Puuro säilyy jääkaapissa 1–2 päivää.