Reseptit

Herukkainen tuorepuuro

Herukkainen tuorepuuro hellii vatsaasi, ja sen hitaat hiilihydraatit pitävät nälän loitolla puoleen päivään asti. Illalla jääkaappiin pantu raakapuuro on kiireisen aamun pelastus.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Herukkainen tuorepuuro

  • 1 1/2 dl pakastemustaherukoita
  • 2 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • 2 dl tavallista maitoa tai mantelimaitoa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • noin 1 dl jogurttia

Pinnalle:

  • siemeniä ja tuoreita marjoja

Valmistusohje

Herukkainen tuorepuuro valmistuu näin helposti:

1. Sekoita jäiset mustaherukat ja muut ainekset jogurttia lukuunottamatta keskenään kannellisessa kulhossa tai purkissa.

2. Anna puuron olla yön yli jääkaapissa. Sekoita puuroon sen verran jogurttia, että siitä tulee sopivan paksua.

3. Lisää puuron pinnalle siemeniä ja tuoreita marjoja. Nauti tuorepuuro aamaisena tai välipalana. Herukkainen tuorepuuro säilyy jääkaapissa 1–2 päivää.

Katso myös: Marjaisa tuorepuuro

Katso myös Kotiliesi.fi: Puuro – hyvän olon trendiherkku

X