Reseptit

Herukkajäätelö

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 dl rasvatonta maitoa
  • 2 munankeltuaista
  • 5 rkl ruokosokeria
  • 200 g mustaherukoita
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa

Valmistusohje

1. Pane vuorokautta ennen jäätelön valmistamista jäätelökoneen jäädytyskulho pakastimeen.

2. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Sekoita keltuaiset ja sokeri kevyesti keskenään teräskulhossa. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Nosta kulho vesihauteen päälle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.

3. Nosta jäähtymään kelmulla peitettynä, jottei seoksen päälle muodostu kalvoa. Anna viilentyä jääkaapissa.

4. Survo mustaherukat. Sekoita jäähtyneeseen maitoseokseen mustaherukkasose ja maitorahka.

5. Ota jäätelökoneen kulho pakastimesta, käynnistä jäätelökone ja kaada jäätelöseos kulhoon. Anna laitteen käydä, kunnes jäätelö on valmista.

700 kJ (170 kcal)/1 annos

X